Sovrumsinredning

Tips sovrumsinredning!

Om du ska göra om ditt sovrum finns mycket inspiration, möbler och annan inredning att hitta på nätet. Men var ska man hitta rätt inredning och vilken inredningsstil ska man välja? På sidan Inreda.org som är en samlingsbutik för inredning på nätet hittar du sovrumsinredning som sängar, sängbord och andra möbler. Du kan också välja att söka på inredning utifrån inredningsstil. Om du är osäker på vilken inredningsstil du ska välja så finns det många inredningsbloggar att söka inspiration på. På sidan sovruminspiration.se hittar du exempelvis inspiration i lantlig inredningsstil.

sovrumsinredning

Nu på vintern gillar vi sovrum i mörka färger. Se sovrummet till vänster i en snygg lila färgskala. Fler sovrum i lila färgtema hittar du på inredningsbloggen cosy style där du kan söka på inredning utifrån vilka färger du gillar och hittar inspirationsbilder.

I sovrummet passar det bra att inreda i dova och varma färger som skapar en harmonisk och lugn känsla i rummet. Vilken färg man föredrar är individuellt och om du känner dig osäker kan du läsa på lite om färgpsykologi. Om du känner dig trött så kanske du behöver mer färg och ljus omkring dig. Speciellt på vintern kan många behöva lite extra ljus.

Nedan hittar du fler tips till din sovrumsinredning:

 

 

 

 

Fixa sovrumsinredningen

– Nummer ett innan du ska börja inreda måste du välja inredningsstil. Se på nätet vilken inredning du gillar för att få inspiration. Kanske vill du ha en mix av flera inredningsstilar för att få din egna personliga inredningsstil?

– Nummer två i ordningen är att välja färgtema i sovrummet. Som nämndes ovan så passar det bra med dova färger i sovrummet. Speciellt, lila, gammelrosa, persika, blålila, grått och svart kan passa bra i sovrummet. Svart ska man vara lite försiktig med när man inreder eftersom för mycket svart kan göra dig nedstämd.

– Låt sängen vara i fokus i sovrummet och lägg gärna lite extra fokus på att få den inbjudande med en hög sänggavel, lyxiga bäddtextilier och vackra sängbord.

– Hitta sovrumsinspiration från nätet för att se vad du gillar bland inredningen och för att få nya idéer och inspration. Fundera över vilken känsla du vill ha i ditt sovrum innan du börjar inreda rummet. Vilken inredningsstil får du inspiration från och passar i ditt sovrum? Behöver du byta ut några möbler eller räcker det med att tex byta gardiner?

– Glöm inte taket i sovrummet eftersom det kanske är det första du ser när du slår upp ögonen. Kanske vill du måla lite diskreta blommor där eller måla taket i en ljus vacker färg?

– Ta gärna in lite lyxiga detaljer i sovrumsinredningen för att få en mysig stämning i rummet.

– En stor matta ger en mysig känsla i sovrummet men tänk på att vara försiktig med för mycket textilier om du är allergisk.

Lycka till med inredningen av ditt sovrum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *