Hemma hos danskarna

Underbart hem i dansk stil

uteplats

Jag hittade det här snygga danska hemmet i Boligmagasinet (Foto Kristian Septimus Krogh) och gillar det verkligen! Den här bilden är så mysig med snön, fällarna och havet utanför.. Danskarna är verkligen duktiga på att inreda, det enda jag har lite emot stilen är att de alltid har så himla mycket pälsar.. Men- det är ju bättre att ha renskinn som här än att ha annan päls förstås..

Kolla in mer av inredningen nedan: jättefint kök och sovrum i naturlig och mysig stil, precis som danskarna gillar det! Nedan får du lite tips till hur du får stilen!

 

 

 

 

 

Sno stilen från danskarna:

Sovrum:

Jättemysigt sovrum med inredning i lila, svart och beige..Jag gillar sängen som inte är perfekt bäddad men väldigt mysig och snyggt färgsatt. De har fångat upp prydnadskuddarnas mörklila färg hos klänningen som lagts på sängen. Väggarna är målade i dovt lila/grått och hjälper till att skapa myskänslan i rummet. Det svarta golvet matchas av tavelramarna i svart och till sist har de satt in en stor guldspegel för lite glamour och som det lilla extra i rummet.

Så här gör du för att få sovrummet: Utgå från dina förutsättningar för inredningen: Har du inte samma grundfärger på väggar och golv får du kanske välja lite andra färger men grundregeln är att matcha lagom mycket med basfärgerna svart, vitt/ljust beige och ngn annan färg i dov nyans. Fokusera på sängen och lägg på ett lyxigt och mjukt täcke. Avsluta gärna med en stor tavla eller spegel med vacker ram i guld eller silver.

Kök:

Köket är inrett i en typisk dansk stil med natur-känsla från mini-träd, mörklaserat trägolv och de fantastiska stubbarna som barstolar! Jag är inte säker på att jag tycker tapeterna passar in, för gulligt kanske? men blir helt klart hemtrevligt! För att få samma stil i ditt kök så gör du så här:

Börja med att rensa ut allt du inte behöver för att få en bra överblick över kökets möjligheter. Försök få en bas i svart vitt och lägg till trädetaljer och växter. Se inspirationsbilder på nätet och pröva dig fram. Gör gärna en moodboard där du klipper in de färger och material du vill ha i rummet för att få ett hum om hur det blir!

Vardagsrum:

Vardagsrummet verkar hänga ihop med köket och har lite samma känsla i inredningen: mörka golv, trädetaljer, kvistar och naturfärger. Färgerna är smakfullt utvalda och matchade och känslan i rummet blir mysigTänk beige textilier, mörka golv, och accessoarer som ger en känsla till natur så har du en bra början när du inreder i denna stil!

Fler tips inreda danskt:

Den danska inredningsstilen går jättebra att mixa med andra stilar som lantlig eller rustik stil. Danskarna verkar själva gilla att blanda dessa stilar om man ser på inredningsbilder och reportage från hem därifrån.På cosy style skriver jag om ett julhem med en bas i svart vitt och med klassisk stil och mycket känsla från naturen,välkomna in där för att få mer inredningsinspiration!

Hoppas du fick lite tips och ta med dig det du gillar från stilen och gör din egen! Ha en skön dag/Karro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *