Inredningsstilar inspiration

Inredningsstilar

Sitter du och funderar vilken inredningsstil du ska inreda i hemma så kan du spana in här för att få lite inspiration. På Karros Drömhem bloggar jag om olika inredningsstilar som lantlig inredning, shabby chic, new england och orientalisk inredning. Men det finns många flera stilar och olika mixer dem emellan som kan bilda spännande miljöer…så spana in och få inspiration. Kolla in inredningsbloggen Karros drömhem för att läsa vidare.

 

rustik inredning

Rustik/stram inredningsstil

Till vänster ett snyggt sovrum i en rustik/stram  inredningsstil. Jag gillar verkligen väggen som de har gett en yta som ser ut som tegel tillsammans med mathcande färg på överkastet som ser ut som sammet: det blir tillsammans en mjuk framtoning i rummet men ändå stramt med få detaljer och stilren inredning. En rustik inredning kännetecknas av robusta trämöbler och matchas gärna av väggar i tegel eller liknande. Bilden är kanske inte ett typiskt rusikt inrett rum men den får ändå vara med då det är en så inspirerande inredning.

 

 

 

 

 

 

 

 

klassisk inredning

 Klassisk inredningsstil

Den klassiska inredningsstilen kännetecknas av inredning som inte följer trender. Möblerna är snygga och kan matchas med många olika inredningsstilar utan att stilarna krockar. Färgerna går i diskreta färger som inte hör till någon speciell inredningstrend. Bilden till vänster visar en sekelskifteslägenhet där den klassiska inredningen matchas snyggt i form av tapeter och soffbord. Fåtöljer och lampa har en orientalisk stil men matchar det beige i rummet på ett snyggt sätt.

På Inredningsbutiken Inreda.org kan du välja bland inredning som är indelat i exempelvis klassisk inredning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lantlig inredning

Brocante chic

Brocante chic (brocante betyder loppmarknad) som blandar rustik och lantlig inredning med söta detaljer:  Möbler i metall och trä med väderbiten yta blandas med ljusa pasteller och snittblommor. Till vänster ett rum som lämpar sig speciellt bra för den här inredningsstilen med vitmålade träplankor och vitmålade pelare: perfekt för inredningsstilen brocante chic. De rustika detaljer tar bort den alltför gulliga känslan som man annars skulle fått av det rosa sidenöverkastet och all spets… Denna inredningsstil passar för mig perfekt in i en sommarstuga eller ett uterum tex. Jag kan annars tänka mig att ett sådant här rum kan kännas lite för ”shabbigt” i längden, eller vad tycker ni andra, jag kanske har fel?

 

Se mer sovrumsinspiration på Sovruminspiration.se.

 

 

 

 

 

 

 

vintage inredning

Vintage inredningsstil

En vintage inredningsstil kännetecknas av antika möbler. Inredningen får gärna komma från olika tidsepoker och ska ge en personlig och ”egen” framtoning. Jag gillar detta eftersom man kan få en väldigt speciell inredningsstil genom att matcha olika färger och inredningsprylar på olika sätt.

 

Att mixa inredningsstilar:

Om du ska mixa olika inredningsstilar hemma finns det några saker du bör tänka på:

– Känner du dig osäker kan det vara bra att samla en eller ett par inspirationsbilder som ger dig guidning till materialval och färger: vad som passar ihop med vad tex.

– Vissa inredningsstilar är lättare än andra att mixa: En orintalisk inredningsstil kan bli fin tillsammans med klassisk inredning, som syns på en av bilderna ovan. Den klassiska inredningsstilen är nog den enklaste stilen att matcha ihop med annan inredningsstil. De stilar jag har svårast att se ihop kan nog vara en orientalisk inredning tillsammans med en industriell inredningsstil, då de är så olika.

– Vissa färger passar bättre ihop med vissa material och inredningsstilar. Exemplelvis kanske inte lila sammetstyger passar så bra ihop med en romantisk lantlig inredningsstil. Men- detta är bara min personliga åsikt- det går säkert bra att få ihop en sådan inredning på intressant och personligt sätt.

– Om du blandar mycket i inredningen kan du använda färgskalan för att ”binda ihop” rummet och de inredningen en mer sammansatt och harmonisk känsla. Läs mer på inredningsbloggen Cosy style för att läsa om färger i inredningen.

Läs mer om olika inredningsstilar:

Läs mer om inredning på inredningsbloggen Inredninghem

 

 

En kommentar till “Inredningsstilar inspiration”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *